Duurzaam zwemwater met de duurzame oplossingen van Remon WaterWellness

Camping de Vossenberg

Iedere ondernemer in Nederland heeft de verplichting om energie besparende maatregelen te treffen. Steeds meer bedrijven gaan hier serieus en op een vooruitstrevende manier mee aan de slag. Duurzaam ondernemen is nog nooit zo belangrijk geweest en Remon WaterWellness helpt u graag op weg met de invulling van de verduurzaming van uw zwembad of accommodatie. Zo ook voor camping de Vossenberg in Epe en Groepsaccomodatie de Zuiderzon.

 

Camping Vossenberg Epe

Onlangs heeft Remon WaterWellness B.V. in opdracht van Camping en Partijboerderij de Vossenberg in Epe een zonneboilersysteem geïnstalleerd. Dit systeem, ondersteund door heatpipes, verwarmt efficiënt het zwembadwater, wat resulteert in aanzienlijke gasbesparingen. De zonnewarmte wordt overgedragen naar drie boilervaten en via een warmtewisselaar naar het zwembad geleid. Op momenten zonder zon maakt het systeem gebruik van elektrische elementen als naverwarmer in het boilervat. Buiten het campingseizoen wordt de opgewekte warmte benut om het naastgelegen sanitairgebouw vorstvrij te houden. Deze duurzame oplossing biedt niet alleen een efficiënte zwembadverwarming, maar draagt ook bij aan energiebesparing en multifunctioneel gebruik van de opgewekte warmte.

Groepsaccommodatie de Zuiderzon

In januari van dit jaar heeft Remon WaterWellness succesvol een recreatieboiler heetwatersysteem geïnstalleerd bij Groepsaccommodatie de Zuiderzon in Eerbeek. Dit systeem biedt een uitstekende oplossing voor het gebruik van zonne-energie om tapwater te verwarmen. De hoeveelheid geproduceerd heet water is direct gerelateerd aan de aanwezigheid van zonlicht, wat de besparingen verhoogt.

Het systeem maakt gebruik van geavanceerde heatpipes die de zonnewarmte efficiënt overdragen naar het boilervat. Het opgeslagen water in de boiler kan vervolgens dienen als tapwater voor douches of andere warmwaterpunten. Deze op maat gemaakte oplossing biedt niet alleen comfort maar leidt ook tot aanzienlijke gasbesparingen, waarmee het een duurzame en kosteneffectieve keuze is.

Lees meer over onze duurzame oplossingen op deze pagina: verduurzaming

 

Facebook
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Velen gingen u al voor

We rekenen uw besparing graag uit