Oplossingen

Verduurzaming

Een duurzame oplossing voor uw

Zwembad(water)

Het verduurzamen van een zwembad kan op verschillende manieren en hoeft niet complex of duur te zijn. Dankzij recente technologische ontwikkelingen kunnen gas-, water- en elektriciteitsverbruik in zwembaden steeds duurzamer en efficiënter worden toegepast. Remon WaterWellness deelt graag informatie over de beschikbare mogelijkheden en de installaties die wij kunnen leveren.

Diverse mogelijkheden voor

Verduurzaming

Luchtwarmtepompen

Zonneboilersystemen

Warmtewisselaar

Warmte terugwinning

Afdekking

De oplossingen voor de verduurzaming van uw

Zwembadwater

Luchtwarmtepompen

De Remon WaterWellness warmtepomp is zeer stil en energiezuinig. De full inverter technologie zorgt er voor dat de warmtepomp nooit meer energie verbruikt dan nodig is om uw water te verwarmen. Als de warmtepomp door een hoge buitentemperatuur, voldoende heeft aan een lagere verwarmingscapaciteit, dan past deze zijn vermogen automatisch aan. Met een luchtwarmtepomp wordt de energie uit de lucht gehaald en met hulp van een geïntegreerde titanium wisselaar omgezet in warmte. Dit zorgt er voor dat deze warmtepomp een hoop energiekosten bespaart.

Wij leveren en plaatsen diverse modellen variërend van 9 tot 130 kW. Aan de hand van uw situatie bepalen wij welke type warmtepomp het beste toegepast kan worden. Wilt u meer weten over onze warmtepompen?

Een warmtepomp zoals deze geleverd wordt door Remon WaterWellness
Een zonneboiler zoals deze geleverd en geïnstalleerd wordt door Remon WaterWellness.
Zonneboilersystemen

Wanneer U het zwembadwater op een duurzame wijze wenst te verwarmen om daarmee minder of geen gas te gebruiken dan is een zonneboilersysteem een uitkomst. Dit systeem kan gerealiseerd worden door gebruik te maken van heatpipes die ervoor zorgen dat de warmte van de zon wordt overgebracht naar het boilervat en via een titanium warmtewisselaar in het zwembad terecht komt. Daarnaast kan het water wat in de boiler wordt opgeslagen gebruikt worden als tapwater voor een douche of ander tapwaterpunt. Tevens wordt er gebruik gemaakt van een elektrisch element in het boilervat welke dient als na-verwarmer en ook als u capaciteit over heeft uit de opbrengst van bijvoorbeeld uw zonnepanelen.

Online monitoring 

Het zonneboilersysteem kan uitgebreid worden met de online besturing van Remon. Dit wil zeggen dat alle opgewekte energie van de heatpipes gemonitord wordt met hulp van verschillende sensoren in het leidingsysteem. Het monitoringsysteem is uitgevoerd met een 9 inch kleuren-touchscreen die eenvoudig via internet gekoppeld kan worden aan een tablet, laptop of pc. Het hoofdscherm laat een real time beeld zien met actuele gegevens van de zonneboiler, waaronder het rendement van de heatpipes. Via het scherm is het mogelijk om het systeem optimaal in te stellen voor het maximale rendement, maar ook om storingen te signaleren én zelf op te lossen. Complexe storingen kunnen direct doorgestuurd worden naar de storingsdienst van Remon, die de storing vervolgens analyseert en zo mogelijk oplost door op afstand in te loggen in het systeem.

Online monitoringsysteem van Remon
Temperature Safe heatpipes zoals deze worden geleverd door Remon
Hybride systemen

Op veel plekken wordt aan verduurzaming van zwembaden gedaan en dit vraagt altijd om maatwerk. Door een combinatie te maken met een bestaande CV ketel, zonneboilersysteem en/of luchtwarmtepomp en het online monitoringsysteem kan er een hybride systeem op maat gerealiseerd worden. Stel je hebt een buitenzwembad dan heb je in het voorjaar de mogelijkheid om het zwembadwater eerst zoveel mogelijk te laten opwarmen door de heatpipes. Wanneer de opening van het zwembad dichterbij komt kan eventueel de CV ketel ingeschakeld worden om de gewenste temperatuur te behalen. Als het zwembadwater eenmaal op temperatuur is gebracht dan kan vervolgens de luchtwarmtepomp in combinatie met de heatpipes het water uitstekend op temperatuur houden. 

Voordelen van de Remon boilertechniek

Eigen machinebouw waardoor maatwerk mogelijk is en passend bij uw situatie.

Door slimme besturing (eigen ontwikkeling) in combinatie met het gebruik van heatpipes bent u in staat om een aanzienlijke gasbesparing te realiseren.

24/7 service met online monitoring waardoor onze servicedienst van afstand een storingsdiagnose kan uitvoeren.

De besturing is continue in ontwikkeling en kan op termijn uitgebreid worden met een koppeling met  slimme energiemeter.

Warmtewisselaars 

Een andere traditionele en nog steeds betrouwbare manier van verwarmen is de platenwisselaar. De platenwisselaar is uitgevoerd met titanium platen waardoor het bestand is tegen chloor en erosie. Een titanium warmtewisselaar zorgt ervoor dat de warmte uit de verwarmingsbron zo efficiënt mogelijk wordt overgebracht aan het zwembadwater.

Doorgaans wordt de platenwisselaar aangesloten op de CV ketel waardoor het zwembad in een mum van tijd op de gewenste temperatuur is. Tegenwoordig worden er steeds vaker combinaties gemaakt met andere verwarmingsbronnen zoals een houtkachel, zonneboilersysteem en een luchtwarmtepomp.

Warmteterugwinning 

Warmteterugwinning kan van toepassing zijn wanneer het niet nodig is om het filter terug te spoelen maar er wel verversing van het zwembadwater nodig is. In dit geval wordt er warm zwembadwater naar de afvoer gebracht en wordt er vervolgens koud suppletiewater toegevoegd aan het zwembad. Bij warmteterugwinning wordt een warmtewisselaar toegepast waar het warme zwembadwater en het koude suppletiewater langs elkaar heen gaan en de warmte wordt afgegeven. Hierdoor warmt het suppletiewater op waarna het via de verwarmingsinstallatie verder wordt opgewarmd tot de gewenste temperatuur.  Deze vorm van warmteterugwinning bespaart daarmee het gas of elektraverbruik van de verwarmingsinstallatie.

Afdekkingen

Met een zwembadafdekking blijft het zwemwater op temperatuur en heeft u langer plezier van uw zwembad. Er zijn verschillende soorten afdekking mogelijk zoals een lamellen afdekking van PVC of polycarbonaat en een schuimafdekking.

Een zwembadafdekking biedt diverse voordelen, zoals het schoon houden van het zwembad door te voorkomen dat vuil in het water waait, wat ook de vorming van algen vermindert. Daarnaast minimaliseert het gebruik van een afdekking het verlies van chemicaliën, omdat deze niet verdampen zoals bij een open zwembad. De afdekking voorkomt ook waterverdamping, wat zowel waterbesparing als minder frequent bijvullen van het zwembad betekent. Een extra voordeel is de efficiëntere werking van een warmtepomp met een zwembadafdekking, omdat de warmte langer wordt vastgehouden. Kortom, een zwembadafdekking biedt een complete oplossing voor zwembadonderhoud met positieve effecten op reinheid, chemicaliënverbruik, waterbehoud en energie-efficiëntie.

Lamellen afdekking zoals deze wordt aangeboden door Remon WaterWellness

Lamellen afdekking

Een lamellen afdekking is verkrijgbaar in PVC en PC (polycarbonaat) met verhoogde UV-bestendigheid. PC lamellen zijn tot 3x slagvaster dan PVC en zijn inzetbaar in een breder temperatuurinterval (-30/+120°C). De populairste lamellen zijn solar lamellen die het zwembad tegelijkertijd ook verwarmen. Het profiel is bovenaan (gedeeltelijk) transparant en onderaan zwart waardoor de stralingswarmte van de zon optimaal kan worden geabsorbeerd. Deze ecologische en economische manier van verwarmen kan u 4 tot 8°C opleveren. Voor de juiste keuze oprolsysteem zijn er verschillende op- en inbouwmogelijkheden. Zo kan uw afdekking perfect geïntegreerd worden. Bestaand of nieuw, wij hebben voor elk zwembad een oplossing. Wij bieden u een uniek product op maat!

Foamafdekking zoals deze wordt aangeboden door Remon WaterWellness

Foam afdekking

Onze foam afdekking, vervaardigd uit duurzaam polyethyleen schuim, biedt uitstekende warmte-isolatie en een langdurige levensduur. Het lichte gewicht maakt het eenvoudig voor één persoon om de afdekking netjes op te rollen, zonder folieoverlapping of kreukvorming. De stevig geweven toplaag zorgt voor extra duurzaamheid, terwijl de afdekking geschikt is voor het creëren van rondingen, zoals een Romeinse trap. Inclusief een handige montage set met banden en zeilringen, voldoet deze afdekking aan hoge standaarden. Geschikt voor watertemperaturen tot 40 graden en biedt de mogelijkheid tot automatisch oprollen. Verkrijgbaar in blauw en grijs, met diktes van 6 en 8 mm. Kortom, een veelzijdige oplossing voor effectieve waterbehandeling.

Dekzeil zoals deze wordt aangeboden door Remon WaterWellness

Winterzeil

Een goed winterzeil zorgt ervoor dat algenvorming en vallende bladeren in uw zwembad worden voorkomen. De winterafdekking van Remon is gemaakt van duurzaam geweven polypropyleen gaas en gewapend PVC in de kleuren grijs, blauw en amandelgroen. Het weefsel van de zwembadafdekking heeft een uiterst hoge dichtheid en blokkeert maar liefst 99% van het zonlicht zodat algenvorming nagenoeg onmogelijk is. Voor de juiste keuze oprolsysteem zijn er verschillende op- en inbouwmogelijkheden. Zo kan uw afdekking perfect geïntegreerd worden. Bestaand of nieuw, wij hebben voor elk zwembad een oplossing. Wij bieden u een uniek product op maat!

Wilt u weten hoe Remon WaterWellness uw zwemwater duurzamer kan maken?

We gaan graag het gesprek met u aan