Oplossingen

Zwembad technieken

Specialist in het zuiveren van uw

Zwemwater

Met onze expertise op het gebied van waterbehandeling zijn we in staat om voor elke situatie passende zwembadtechniek te ontwerpen. Hierbij houden we rekening met uw specifieke situatie en voldoen we aan de geldende wet- en regelgeving voor zwembaden. Op basis van de omvang van het zwembad berekenen wij welk type systeem het meest geschikt is.

Mensen brengen in verschillende mate vuil in het zwembad, en dit vereist effectieve zuivering door goed functionerende zwembadtechniek. Een essentieel onderdeel van deze techniek is het filtersysteem en het filtermedium dat vuildeeltjes moet afvangen. Zwemwaterfiltratie wordt steeds meer en meer (door)ontwikkeld en voor bijna ieder probleem is inmiddels een oplossingen te vinden. Remon WaterWellness is gespecialiseerd in diverse filtratietechnieken.

Keuze uit diverse

Filtersystemen

Gesloten filtersysteem

Open filtersysteem

Filtermedia

Automatische filter besturing

Efficiënt terugspoelen met bronwater

Gesloten filtersysteem zoals deze wordt aangeboden door Remon WaterWellness
Gesloten Filtersysteem

De meest gangbare filters in zwembaden zijn gesloten filters met filterdoppen of een filterkruis aan de onderkant. Deze filters zijn doorgaans vervaardigd van hoogwaardig polyester of een ander materiaal dat is getest op een bedrijfsdruk van 2,5 bar en bestand is tegen zwembadwater. Ze zijn aan de bovenkant afgesloten en hebben twee dichte openingen, evenals een transparant zichtglas waarmee het filterbed goed kan worden gecontroleerd. In het standaard gesloten filtertype is de pomp voor het filter geplaatst en zijn er druksensoren aanwezig.

Open Filtersysteem

Een open filter bestaat doorgaans uit een betonnen bak met een open bovenzijde. In sommige gevallen worden deze open filters uitgevoerd in kunststof en voorzien van een losliggend deksel. In beide gevallen is de pomp achter het filter geplaatst, waardoor het filter tevens dienstdoet als haarvanger. Het kan ook voorkomen dat er twee pompen per open filter worden gebruikt, één voor en één achter het filter, om zo de doorstroomcapaciteit in balans te houden ten opzichte van de belasting van het zwembad. Bij dit type filter maken we gebruik van nauwkeurig werkende sensoren om het waterniveau op peil te houden. Remon heeft deze techniek verder doorontwikkeld door hier een dynamisch filter van te maken. Hiedoor wordt de efficiëntie van een open filter vergroot.

watersplash
Remon Filtermedia voor in uw zwembadfilter
Filtermedia

Wij maken gebruik van verschillende soorten filtermateriaal om de vervuiling van zwembadwater effectief tegen te gaan. Afhankelijk van de situatie bepalen we of we zand/grind of glas gebruiken om de filters te vullen. Filterglas heeft als belangrijkste kenmerk dat het een betere filterwerking heeft dan zand/grind, dankzij de scherpe kanten van de kleine glasdeeltjes. Bovendien maakt het een betere fluïdisatie mogelijk en is er minder materiaal nodig om het filter te vullen. Glas gaat ook aanzienlijk langer mee dan zand/grind, met een levensduur van minstens 10-15 jaar in vergelijking met 5-7 jaar voor zand/grind. 

Indien nodig kunnen de filters aan de bovenzijde ook worden gevuld met een toplaag van actief kool, of dit kan apart worden toegepast in een filter naast het hoofdfilter. Actief kool heeft als functie het gebonden chloor en ureum in het zwembadwater te verminderen.

Automatische filterbesturing

De bediening van ons filtersysteem voeren we standaard geautomatiseerd uit. Hierdoor is het mogelijk om het terugspoelen van het filter automatisch te laten plaatsvinden op basis van tijd of druk. Met andere woorden, het spoelen gebeurt alleen wanneer het filter daadwerkelijk gereinigd moet worden of wanneer de ingestelde tijd/dagen zijn verstreken. Dit leidt tot besparingen op het gebied van water, chemicaliën en energie.

In gevallen waar meerdere filters aanwezig zijn, kunnen deze onafhankelijk van elkaar worden gespoeld. Hierdoor hoeft het zwembad niet te worden gesloten, en kan het systeem blijven draaien met behulp van de andere filters, waardoor er altijd een constante waterstroom is over de baden. Dit resulteert in minder piekbelasting bij het bijvullen van water, het verwarmen van het water en het doseren van chemicaliën, waardoor de waterbehandeling soepeler en gelijkmatiger verloopt.

Onze pompen kunnen zowel op frequentie als op flow worden gestuurd. Dit kan worden bereikt met behulp van een frequentieregelaar of een ultrasone flowmeter. Het grootste voordeel hiervan is dat de pompen alleen het vermogen gebruiken dat op dat moment nodig is. Op deze manier wordt er efficiënt en duurzaam met energie omgegaan.

Remon WaterWellness Poolmanager systeem
calplas logo
Behncke logo
ksh logo
evoqua logo
efficiënt terugspoelen met

Bronwater

Bij het terugspoelen van het filter is er aanzienlijk veel schoon drinkwater nodig om het filterbed effectief te reinigen. Met de toenemende vraag naar water en de stijgende prijzen van drinkwater in Nederland, is het slim om te overwegen te investeren in een eigen bronwatervoorziening. Remon WaterWellness biedt een complete drinkwatervoorziening die op dezelfde manier water produceert als een drinkwaterbedrijf, maar dan lokaal op uw eigen locatie.

Ook voor het vullen en aanvullen van water is het de moeite waard om te kiezen voor bronwater. Met de juiste apparatuur kunnen we het ijzer- en mangaangehalte, evenals andere organische stoffen, filteren uit het grondwater. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie over deze mogelijkheden.

het schoonste water uit een waterbron, Remon is uw partner op het gebied van bronboringen
Vele bedrijven gingen u al voor

We rekenen graag uw besparing uit