Duurzaam verwarmen

Neem contact op

Duurzaam verwarmen

Om ook tijdens het voor- en najaar aangenaam te kunnen zwemmen kunt u ervoor kiezen om het zwemwater te verwarmen. Door het zwemwater te verwarmen heeft u langer plezier van uw zwembad.

Een zwembad verwarmen kan op verschillende manieren en dit hoeft niet ingewikkeld en kostbaar te zijn. Met de huidige technische ontwikkelingen kan een zwembad steeds duurzamer en efficiënter verwarmd worden.

Remon zonneboilersysteem

Het Remon zonneboilerssysteem is speciaal ontwikkeld voor kleine en grote zwembaden. Met een Remon zonneboilersysteem gebruikt u zonlicht om het zwemwater op een duurzame manier te verwarmen. Dit systeem werkt zo dat er op het dak (of een andere geschikte locatie) enkele collectoren met heatpipes worden geplaatst. Deze heatpipes worden aangesloten op de warmtewisselaar in het buffervat, zodat er een solar-circuit ontstaat. Hier wordt een warmtetransportmiddel doorheen gepompt (non-toxic glycol), om de zonnewarmte van de collectoren naar het vat te brengen. De innovatieve collectoren houden de warmte van de zon ook bij een lage buitentemperatuur extreem goed vast. Zo behaalt u zowel in de zomer- als in de winterperiode een zeer hoog rendement. Zelf bij temperaturen ver onder nul wordt het water bij voldoende straling nog verwarmd.

Luchtwarmtepomp

Met een luchtwarmtepomp wordt de energie uit de lucht gehaald om het zwemwater te verwarmen. Dankzij een luchtwarmtepomp kun je bij vrij lage temperaturen het zwemwater verhitten tot een aangename gevoelstemperatuur. Het meest toegepast bij zwembaden is de Full Inverter warmtepomp. Dit type luchtwarmtepomp heeft een ongekend hoog rendement en is de meest energiezuinige op de markt. De Full Inverter technologie zorgt ervoor dat de warmtepomp nooit meer energie verbruikt dan nodig is om het zwembad te verwarmen. Heeft de warmtepomp, door een hoge buitentemperatuur, voldoende aan 33% van zijn verwarmingscapaciteit? Dan past deze warmtepomp zijn vermogen automatisch aan. Hij draait niet op 100% zoals een on/off warmtepomp, niet op 75% zoals een Step Inverter, maar slechts op de benodigde 33%. Onnodig hoge energierekeningen zijn verleden tijd.

Platenwisselaar

Een andere traditionele en nog steeds betrouwbare manier van verwarmen is de platenwisselaar. De platenwisselaar is uitgevoerd met titanium platen waardoor het bestand is tegen chloor en erosie. Doorgaans wordt de platenwisselaar aangesloten op de CV ketel waardoor het zwembad in een mum van tijd op de gewenste temperatuur is.

Voor vragen en advies kunt u contact opnemen via de mail of bel met onze klantenservice, wij helpen u graag.

Bel : +31 594 64 80 80

Remon Hoofdkantoor
Schakelstraat 4
NL-9363 TH Marum
E: zwembaden@remon.com
Algemene voorwaarden
Disclaimer

Copyright © Remon Zwembaden
Alle rechten voorbehouden 2022