Wetswijziging Zwembaden

Wat betekent de wetswijziging voor uw zwembad?
Wij helpen u graag

Bent u al voorbereid op de nieuwe wetgeving voor zwembaden?

Vanaf 1 juli 2022 gaat de nieuwe omgevingswet in en dit betekent een nieuwe wetgeving voor zwembaden. Vanaf dan worden onder andere de parameters aangepast en is een uitgebreidere monitoring van de waterkwaliteit vereist. Bent u hier al op voorbereid, of dienen er nog een aantal dingen te worden gerealiseerd? Remon Zwembaden ondersteund u graag bij enkele veranderingen die nodig zijn om te voldoen aan deze nieuwe regels.

Nieuwe wetgeving voor zwembaden per 1 juli 2022

Voor de meeste zwembaden valt er nog het één en ander te regelen voordat zij aan de nieuwe wetgeving voldoen. Dit kan een dusdanig grote overstap zijn, maar zeker niet onbelangrijk. Met nog ongeveer 5 maanden te gaan krijgen de aanpassingen een steeds hogere prioriteit.

Welke gevolgen heeft de wetswijziging voor zwembaden?

Eén van de wijzigingen is de norm van het gebonden chloor die strenger wordt en van 1,0 mg/l naar 0,6 mg/l gaat (lees hier het overzicht van de nieuwe normen)

Welke oplossingen biedt Remon Zwembaden aan?

Een laag gebonden chloor zorgt ervoor dat de zwemmers minder klachten hebben. Er zijn verschillende oplossingen mogelijk om dit probleem aan te pakken. Eén van de oplossingen is het plaatsen van een UV-systeem. Met een UV-systeem wordt het zwemwater aanvullend gedesinfecteerd en met name het gebonden chloorgehalte en ureum sterk naar beneden gehaald.

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor uw zwembad? Voor vragen en advies kunt u contact opnemen via zwembaden@remon.com of kunt u bellen met onze klantenservice op 0594 – 648080 wij helpen u graag.

Wat betekent kwaliteit voor ons?


Kwaliteit is de mate waarin een product of dienst voldoet aan de wensen van de klant. Dat is voor ons heel belangrijk. Wij laten daarom niks aan het toeval over. In onze gehele organisatie zijn wij continu bezig om uiteindelijk een product en/of dienst te leveren, dat voldoet aan de allerhoogste kwaliteit.

Concreet houdt dit in dat wij werken met:

  • Hoogwaardige materialen;
  • Een goed servicenetwerk met meer dan 45 monteurs;
  • Een 24/7 storingsdienst met een landelijke dekking;
  • Gebruiksvriendelijke systemen;
  • Innovatieve technieken, eventueel met online monitoring.

Voor vragen en advies kunt u contact opnemen via de mail of bel met onze klantenservice, wij helpen u graag.

Bel : +31 594 64 80 80

Remon Hoofdkantoor
Schakelstraat 4
NL-9363 TH Marum
E: zwembaden@remon.com
Algemene voorwaarden
Disclaimer

Copyright © Remon Zwembaden
Alle rechten voorbehouden 2022