SAUNA

Genieten van warmte
Neem contact op

SAUNA

De ideale plek om bij te komen van alle dagelijkse stress is in de sauna. De warmte van een sauna werkt heerlijk ontspannend waardoor u zorgeloos kunt genieten en volledig tot rust kunt komen.

Remon bouwt sauna’s op maat. Iedere sauna wordt volledig naar wens van de klant gerealiseerd zodat deze past binnen het ontwerp van de woning of tuin. Zowel klassieke Finse sauna’s als moderne designsauna’s behoren tot de mogelijkheden. Ook een infraroodsauna is een optie. Bij het ontwerp wordt gebruik gemaakt van verschillende houtsoorten, natuursteen, verlichting, opwarmingssystemen, afwerkingsmateriaal en glaswerk. Door deze veelzijdigheid aan materialen ontstaat er altijd een uniek ontwerp, passend bij uw wensen.

Remon werkt met meerdere houtsoorten. Iedere houtsoort heeft een eigen karakter en is van grote invloed op de uiteindelijke uitstraling van de sauna. Alle houtsoorten hebben gemeen dat het zachte houtsoorten zijn. Dit houdt in dat de warmte slecht wordt geleid waardoor het hout ook bij hoge temperaturen prettig aanvoelt. 

WIJ ONTWERPEN EN BOUWEN SAUNA’S IN ALLE SOORTEN EN MATEN

FINSE SAUNA

De Finse sauna heeft een traditionele uitstraling. De Finse sauna brengt de luchtvochtigheid omlaag en de temperatuur tot ongeveer 95 °C. Door middel van warme luchtcirculatie wordt de warmte indirect overgebracht op de huid.

DESIGNSAUNA

Naast de traditionele Finse sauna’s kiest men steeds vaker voor modern afgewerkte designsauna’s. De werking van een designsauna is hetzelfde als bij de Finse sauna. De designsauna onderscheidt zich van de Finse sauna door het gebruik van strakke lijnen, verschillende soorten natuursteen en sfeerverlichting.

INFRAROODCABINE

In tegenstelling tot een traditionele sauna wordt bij een infraroodcabine de warmte direct door het lichaam geabsorbeerd, bij een traditionele sauna wordt de omgevingslucht verwarmd. Doordat de warmte direct door het lichaam wordt opgenomen zal de omgevingstemperatuur minder ver stijgen dan bij een traditionele sauna. De omgevingstemperatuur zal zo’n 60 °C bereiken, dit in tegenstelling tot een traditionele sauna waar de temperatuur de 100 °C kan bereiken. Voor mensen die het in een gewone sauna te heet vinden biedt een infraroodcabine uitkomst. Voornamelijk ouderen en kinderen vinden de lagere temperatuur prettig. Remon levert full spectrum infraroodcabines, deze dekken het volledige ABC-spectrum van infraroodlicht.

INFRAROODSAUNA

Naast de traditionele sauna en een infraroodcabine is er ook de infrarood sauna. De infrarood sauna is simpelweg een combinatie van de sauna en de infraroodcabine. U kunt kiezen om tegelijk gebruik te maken van de sauna en infraroodstralen door bijvoorbeeld de sauna op traditionele wijze op te warmen en vervolgens enkel nog de infraroodstralen te gebruiken. Ook kunt u kiezen om enkel de sauna of infraroodstralen te gebruiken.

Voor vragen en advies kunt u contact opnemen via de mail of bel met onze klantenservice, wij helpen u graag.

Bel : +31 594 64 80 80

Remon Hoofdkantoor
Schakelstraat 4
NL-9363 TH Marum
E: zwembaden@remon.com
Algemene voorwaarden
Disclaimer

Copyright © Remon Zwembaden
Alle rechten voorbehouden 2022