WINTERKLAAR

Bescherm uw zwembad tegen de winter
Neem contact op

REMON BESCHERMT UW ZWEMBAD TEGEN DE WINTER

De winter komt eraan en dat betekent dat uw zwembad winterklaar moet worden gemaakt. Hiermee zorgt u ervoor dat het zwembad onbeschadigd de winter doorkomt zodat u in de zomer weer snel kunt genieten.

Wat houdt het winterklaar maken van uw zwembad precies in?

Zorgen voor een goede samenstelling van het water

Voordat het zwembad winterklaar kan worden gemaakt moet het zwembad goed schoon zijn. Wij verwijderen het vuil in en rondom het zwembad en zorgen voor de juiste pH-waarde.

Verlagen van het waterniveau

Als het zwembad goed schoon is verlagen wij het waterniveau tot onder de skimmer om bevriezing van inbouwdelen te voorkomen. De oude waterlijn maken wij goed schoon zodat vuil zich hier niet gaat ophopen.

Onderhoud van de techniekinstallatie

Het desinfectiesysteem wordt grondig gecontroleerd. Slijtagegevoelige onderdelen worden preventief vervangen. Indien nodig vervangen wij het filtermedium, dit gebeurt doorgaans om de 5 jaar. Dit vervangen wij door Actief Filter Medium (AFM), dit gaat een filterleven lang mee.

Leidingwerk droogblazen

Door middel van een compressor zal het leidingwerk worden drooggeblazen en worden afgesloten met een winterstop. Door middel van een gizzmo wordt de skimmer afgedekt, hiermee wordt deze beschermd tegen schade door bevriezing.

Winterdrijvers plaatsen

De winterdrijvers zorgen ervoor dat het water ruimte heeft om te expanderen zodat het zwembad geen schade ondervindt aan bevriezing. Deze winterdrijvers kunnen jarenlang worden gebruikt en hoeven dus niet jaarlijks te worden aangeschaft.

Overwinteringsvloeistof toevoegen

Overwinteringsvloeistof zorgt ervoor dat het zwembadwater over een langere periode stabiel blijft. Het anti-alg zorgt ervoor dat er geen algengroei optreedt. Ook kalkafzetting wordt tegengegaan door de speciale overwinteringsvloeistof.

Zwembadafdekking

Ten slotte dient het zwembad goed te worden afgedekt. Dit doen we bij voorkeur met een winterzeil, deze is lichtdicht zodat algenvorming wordt voorkomen. Nu is uw zwembad klaar voor de winter.

Maak mijn zwembad winterklaar

Voor vragen en advies kunt u contact opnemen via de mail of bel met onze klantenservice, wij helpen u graag.

Bel : +31 594 64 80 80

Remon Hoofdkantoor
Schakelstraat 4
NL-9363 TH Marum
E: zwembaden@remon.com
Algemene voorwaarden
Disclaimer

Copyright © Remon Zwembaden
Alle rechten voorbehouden 2022